Verrassende delicatessen uit de Italiaanse keuken

Delicatessen shop

Welkom bij Always Italy – Benvenuto da Always Italy

De unieke smaken, tentazioni, die Umbrië biedt, zijn een bron van inspiratie voor een ieder die van Italië en de Italiaanse keuken houdt. Wij nemen je graag mee op onze culinaire reis door de natuurlijke smaken en aroma’s uit deze prachtige streek.

Goed en gezond eten is een manier van leven, elke dag.

Een nieuw gerecht ontdekken is een beetje als jezelf elke keer opnieuw ontdekken, een goed pastagerecht is een reis zonder bestemming in een verstrengeling van smaken. De voldoening zit in de glimlach van degenen die genieten, in een vork vol spaghetti met tomatensaus of in een scheutje extra vergine olijfolie.
Aan tafel is er maar één regel: wees niet tevreden en kies voor het goede, het is een manier van leven, elke dag.

Truffels

De diamant aan tafel…

Er zijn veel verschillende truffelsoorten, maar de bekendste zijn de zwarte herfst- en wintertruffel en de zwarte en witte zomertruffel. De laatst genoemde truffel is de meest gewilde en tegelijkertijd ook de duurste. Deze witte zomertruffel wordt gevonden in verschillende delen van Italië.

Binnen de gastronomie is de truffel een schat die letterlijk en figuurlijk zijn gewicht in goud waard is. Met name de witte variëteit de zogenaamde “Tartufo Bianco”, maakt deze ‘tartufi’ tot een belangrijk ingrediënt. Deze truffel groeit in Umbrië en is de belangrijkste streekgebonden truffel, mede om zijn hoge kwaliteit. Deze bevatten veel mineralen, zijn suikervrij en kennen nauwelijks vet. Door hun sterk aromatische werking zijn ze te gebruiken in vele gerechten. Bovendien worden er veel producten gemaakt in combinatie met truffels, zoals olijfolie met truffel en truffel tapenade.

De witte truffel, knol magnatum pico, wordt vanwege zijn zeldzaamheid en parfum beschouwd als de diamant van de tafel. In de webshop vindt u ons uitgebreide assortiment truffels.

Italiaanse wijn

Always Italy vertegenwoordigt geselecteerde Italiaanse wijnproducenten met een onderscheidende toewijding en passie voor de wijn.

Biologische wijnen Di Filippo

Passie, respect en liefde zijn de drie krachten die de familie Di Filippo bewegen in hun dagelijks leven naast hun wijngaarden. Passie voor hun werk, respect voor het land, liefde voor de familietraditie voor het cultiveren van de wijngaarden, die wijnen voortbrengen die een pure uitdrukking zijn van het grondgebied. Zij bedrijven landbouw met volledig respect voor de natuur en geloven sterk in de noodzaak om een constant evenwicht te vinden tussen mens, land, planten en dieren. Daarom passen zij biologische landbouw toe, met inachtneming van de regels van de biodynamica. Op deze wijze zullen ook hun kinderen de landbouw volgens familietraditie kunnen voortzetten. Het resultaat is wijnen van grote kwaliteit die een mooie weergave zijn van dit prachtige en vruchtbare gebied.

Wijnen Cantine Blasi

De wijnproductie van de familie Blasi gaat terug tot Bino Blasi, die in 1893 werd geboren. In 2009 besloten Didi en Mauro Blasi wijngaarden aan te planten en een moderne wijnkelder te bouwen als aanvulling op de houten rijpingskelder in de kelder van het Palazzo dei Conti Bertanzi, die dateert uit 1742. De grote kelder met Franse eiken vaten maakt de verfijning van de fijnste Blasi wijnen mogelijk. Het bedrijf is bezig om over te schakelen op biologische landbouw, omdat respect voor het gebied waar zij wonen een prioriteit is voor de familie Blasi. Elk jaar worden de druiven geoogst met inachtneming van alle chemische en smaakparameters van de bessen, om de druiven op hun beste moment naar de wijnmakerij te brengen. Hier zijn zachte persen en roestvrijstalen tanks de belangrijkste instrumenten voor de vinificatie.

Extra vergine Olijfolie

De wereld van het vloeibare goud

Dankzij haar biologische samenstelling bezit extra vergine olijfolie van de eerste koude persing talrijke voedingskwaliteiten die haar tot een onmisbaar voedingsmiddel voor alle leeftijden maken. Om te begrijpen hoe nuttig het is voor het behoud van een goede gezondheid, hoeven we alleen maar te denken aan het feit dat een natuurlijk voedingsmiddel zoals moedermelk een vetsamenstelling heeft die vergelijkbaar is met die van extra olijfolie van de eerste persing.
Oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat 65-80% van de totale hoeveelheid vetzuren uitmaakt, verlaagt in de juiste hoeveelheden het LDL-gehalte (het zogenaamde slechte cholesterol), terwijl het HDL-gehalte (het zogenaamde goede cholesterol) wordt verhoogd of ongewijzigd blijft.
Antioxidanten en vitaminen verminderen de ophoping van vrije radicalen, de belangrijkste factor bij veroudering.

Het regelmatige gebruik van extra vergine olijfolie van de eerste koude persing, als onderdeel van een goed uitgebalanceerd dieet, levert een belangrijke bijdrage bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. De preventieve werking die het op onze organen heeft b.v. tijdens het spijsverteringsproces, heeft inmiddels bewezen dat deze extra vergine olijfolie op velerlei gebied zijn meerwaarde heeft aangetoond. En voor diverse aandoeningen en ziektes is het een belangrijke toevoeging in ons voedingspatroon om gezondheidsrisico’s te verkleinen en/of te voorkomen.

Pasta & Riso

De Bio-pasta van Always Italy wordt alleen geproduceerd met Italiaanse tarwe die is geteeld met biologische landbouwmethoden die geen synthetische chemicaliën gebruiken.

Als je het hebt geproefd, weet je het al: het is een kwaliteitspasta, met een intense aroma en kleur, typisch voor durumtarwe, goudkleurig door de zon, met de juiste dikte en een uitgebalanceerde kooktijd. Ontdek de variaties in pasta, riso en risotto in onze webshop.

Geselecteerd griesmeel wordt gebruikt voor de productie van Granoro-pasta. De kwaliteit en kwantiteit van griesmeelproteïnen en gluten in het bijzonder vertalen zich in het vermogen om tijdens het deeg een voldoende resistent netwerk te vormen dat het zetmeel kan vasthouden dat de neiging zou hebben om te gelatineren en te dispergeren in de waterige omgeving. Zo is Granoro-pasta niet plakkerig aan het oppervlak, maar consistent en elastisch en stapelt het zich niet op het bord na het koken.